Ελληνικά Αγγλικά:Υπό κατασκευή

11/5/2019 

ΝΥΜΦΑΙΟ

 

 

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019  το Λύκειο Ελληνίδων θα πραγματοποιήσει  εκδρομή στο Νυμφαίο.

Το Νυμφαίο είναι ένα από τα 10 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης σκαρφαλωμένο σ΄ένα αλπικό τοπίο, στα 1350μ, που σου κόβει την ανάσα. Ένα τοξωτό γεφυράκι ενώνει δύο από τα πιο εντυπωσιακά αρχοντικά με τις τσίγκινες στέγες για προστασία από το χιόνι και τις ξύλινες αυλόπορτες με τα μεγάλα καρφιά.... Τα αρχοντικά του Μίσιου , του Μπουτάρη, του Μέρτζου, το Μουσείο αργυροχοΐας, που  είναι ταυτόχρονα λαογραφικό και ιστορικό, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου με τις καμπάνες τις φερμένες από την Κωνσταντινούπολη και την Οδησσό. Για όποιους ενδιαφέρονται, (θα θέλαμε να μας το δηλώσετε) θα περπατήσουμε στο πέτρινο μονοπάτι το περιτριγυρισμένο από οξιές που οδηγεί στον «ΑΡΚΤΟΥΡΟ» και μέσα στο δάσος θα μας ξεναγήσουν εθελοντές και θα μας μιλήσουν για τις αρκούδες, και όχι μόνο, που προστατεύονται εκεί (1:00μ.μ.).

Θα γευματίσουμε σ΄ ένα όμορφο εστιατόριο μέσα στον οικισμό και, αν μας παίρνει ο χρόνος, θα πάρουμε το καφεδάκι μας σε καφενείο με θέα τις λίμνες της περιοχής.

 Θα συναντηθούμε μπροστά από  την Τράπεζα Πειραιώς  (Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή) στις 8:45 για να επιβιβαστούμε στο πούλμαν και να ξεκινήσουμε κατά τις 9:00.

 

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή
στη γραμματεία του ΛΕΘ, Τσιμισκή 128,
11π.μ. -2:00 μ.μ. Τρίτη & Πέμπτη 4:00-9:00 μ.μ.
&
στα τηλέφωνα 2310277431 72310277437
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ : 8:45 Π.Μ.
ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 

 

 

To Σάββατο 11/05/19 κυρίες του ΔΣ, φίλοι και χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν το υπέροχο Νυμφαίο κι έκαναν ξενάγηση στο Περιβαλλοντικό Κέντρο "Αρκτούρος".

Μία ευχάριστη και ενδιαφέρουσα εκδρομή, οργανωμένη άψογα από το μέλος του ΔΣ κα.Λιάνα Γεροθανάση και το ΛΕΘ. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Powered by Softways S.A.