Ελληνικά Αγγλικά:Υπό κατασκευή

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΠΡΕΝΤΑ, Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΕΘ
ΤΗΣ ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΑΔΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Εάν η απώλεια είναι συνάρτηση της προσφοράς, τότε το κενό που αφήνει ο θάνατος της Νανάς Μπρέντα, της Κυρίας με τη μεγάλη και ζεστή καρδιά είναι τεράστιο!
Νανά!Με την υπερβατική σου προσωπικότητα επιτέλεσες με επιτυχία τα καθήκοντά σου στον οικογενειακό και κοινωνικό τομέα. Αγάπησες τον συνάνθρωπό σου με όλη τη δύναμη της ψυχής σου και με την απαστράπτουσα ύπαρξή σου υπηρέτησες με υπέρμετρη καλοσύνη  κάθε  φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, εθνολογικό και ευαγές ίδρυμα, με την ιδιότητα της Προέδρου, της Αντιπροέδρου, του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, ή ως απλό μέλος, θυσιάζοντας τις προσωπικές και οικογενειακές σου στιγμές, για να είσαι κοντά στα Σωματεία της πόλης μας, κάνοντας τον εθελοντισμό τρόπο ζωής.
Μετά την αποφοίτησή σου από την ιστορική Σχολή Βαλαγιάννη,πήγες στον Ερυθρό Σταυρό για να προσφέρεις τη βοήθειά σου στον πάσχοντα άνθρωπο, ως εθελόντρια αδελφή νοσοκόμα και συνέχισες το έργο σου δίπλα  στο πλευρό του αείμνηστου  συζύγου σου, διακεκριμένου ιατρού χειρούργου Ανδρέα Μπρέντα, με τον οποίο απέκτησες δύο θαυμάσιους γιούς τον Άκη τέως Διευθυντικό στέλεχος της Eurobank και τον Θεόδωρο αξιόλογο χειρούργο γιατρό και τέσσερα εξαίρετα εγγόνια.
Τα πατριωτικά σου αισθήματα ξεπέρασαν τα σύνορα.  Με πάθος  έτρεξες να βοηθήσεις τους Κυπρίους αδελφούς μετά την Τουρκική εισβολή. Ως Πρόεδρος του «Συλλόγου φιλίας Ελλάς– Κύπρος» ταξίδεψες πολλές φορές στην Κύπρο, ανοίγοντας τη στοργική σου αγκαλιά, για να ανακουφίσεις κάθε πόνο. 
Η μεγαλύτερη όμως αγάπη σου ήταν το Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης. Ως Α΄ Αντιπρόεδρος του Λυκείου, μέχρι την ύστατη στιγμή  της ζωής σου,με πάθος με ρωτούσες για την πορεία του και με ευχαρίστηση άκουγες τα νέα, γιατί με ζήλο δούλεψες για τη διάσωση της πολιτιστικής Μακεδονικής κληρονομιάς γυρίζοντας τα χωριά της υπαίθρου, για τη συλλογή αυθεντικών Μακεδονικών φορεσιών,  προβάλλοντάς τες, σε εκδηλώσεις του εσωτερικού και εξωτερικού που κατ’ επανάληψη εκπροσώπησετη χώρα μας,το Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης. 
Η συμβολή σου στην προσπάθεια μεταλαμπάδευσης των Εθνικών παραδόσεων μέσου των δημοτικών χορών και φορεσιών στους νεαρούς χορευτές ήταν κομβική. Η γλυκύτητα του προσώπου σου και το απέραντο χαμόγελό σου θα συνοδεύει την ανάμνησή σου στις σκέψεις των άλλοτε παιδιών, που με τόση αγάπη έντυνες με τις εθνικές ενδυμασίες, ως έφορος του παιδικού τμήματος και σήμερα μεγάλες κοπέλες πλέον, στέκονται με πόνο ψυχής  δίπλα σου για τον στον τελευταίοαποχαιρετισμό.
Πολυαγαπημένη μας Νανά η προσφορά σου ήταν προσφορά ψυχής, οράματος,ιδέας και κατεύθυνσης, υπήρξες ακόμη ιδρυτικό μέλος των σωματείων: «Οι φίλοι του Μεγάρου Ιστορίας» - Αναστάσιου και Ιουλίας Μπίλλη,του «Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης», του «Κέντρου Προβολής του Εθνικού και Λαογραφικού Μουσείου Θεσσαλονίκης». Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του«Ασύλου του Παιδιού» για τριάντα χρόνια, των Ορφανοτροφείων«Μέλισσα» και «Μεγάλου Αλεξάνδρου», της «Μέριμνας του παιδιού», της «Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών», του «Συλλόγου Αντικαρκινικής Εταιρίας», της «Διαβαλκανικής Συνεργασίας», της «Ουνέσκο» και πολλών άλλων σωματίων που προάγουν τον εθελοντισμό.  
Τιμήθηκες με πολλές διακρίσεις ως επιβράβευση του έργου σου, μεταξύ των οποίων: 
1. Το Χρυσό Μετάλλιο Αγίου Νικολάου Καβάσιλα, Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, 
2. Το Έπαθλο τιμής από τον Μητροπολίτη Δημήτριο Πριγκιποννήσων
3. Το Χρυσό Μετάλλιο Αγίου Γρηγορίου Παλαμά από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης 
4. Το Τιμητικό Δίπλωμα από την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΠΘ 
5. Με Τιμητική πλακέτα από το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης
6. Με Τιμητικό Δίπλωμα από το Σύνδεσμο Γυναικών Θεσσαλονικέων εν Αθήναις
7. Με Τιμητικό Ενθύμημα από το Σύλλογο Σμυρναίων Μικρασιατών, Αγία Φωτεινή,
8. Με Τιμητική πλακέτα από το Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης.                                                                                                                                               
Ως Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης αποχαιρετώ σήμερα τη Νανά Μπρέντα  με σεβασμό, αγάπη και ευγνωμοσύνη, εκ μέρους του ΔΣ και όλων των μελών του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, καθώς και όλων των Λυκείων των Ελληνίδων της Ελλάδας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και την ολόψυχη συμμετοχή μας στο πένθος των αγαπημένων σου παιδιών, εγγονών, αδελφών και ανιψιών. 
Ας έχεις γη ελαφρά και Καλό Παράδεισο πολυαγαπημένη μου εξαδέλφη Νανά!

 
Powered by Softways S.A.