Ελληνικά Αγγλικά:Υπό κατασκευή

 ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

11-15/06/2018

1Η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΡΙΠΟΛΗ
Αναχώρηση 07:00 π.μ. από Θεσσαλονίκη. Εν μέσω Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών και με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις (Τέμπη, Λαμία, Ισθμό Κορίνθου) άφιξη τις πρώτες απογευματινές ώρες στην Τρίπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΤΡΙΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ
 Μετά το πρωινό μία όμορφη εκδρομή ξεκινά στο Ν.Δ. άκρο της Πελοποννήσου. Πρώτος σταθμός η γραφική Πύλος. Χτισμένη αμφιθεατρικά στο νότιο άκρο του κόλπου του Ναυαρίνου. Ακολουθεί η Μεθώνη, η πόλη με το  Βενετσιάνικο Κάστρο, από τα πιο καλοδιατηρημένα όλης της Μεσογείου με τον θαυμάσιο ακρόπυργο.  Εν συνεχεία μέσω Κορώνης και Φοινικούντας  άφιξη στην πόλη της  Καλαμάτας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. 
3Η ΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Πρωινό. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη της Καλαμάτας. Αναχώρηση κατά τις 12:30 π.μ. για Καρδαμύλη. Ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στη Μάνη, σε ένα τοπίο γεμάτο αντιθέσεις, από κρυστάλλινα γαλάζια νερά, μεγαλόπρεπα κυπαρίσσια, άγριους ελαιώνες, καταπράσινες πλαγιές και απόμακρα χιονισμένα βουνά, που κάνει την Καρδαμύλη ένα από τα ομορφότερα χωριά που αγναντεύουν τις ήρεμες θάλασσες και τα θαυμάσια ηλιοβασιλέματα του Μεσσηνιακού κόλπου. Προαιρετικό γεύμα εξ' ιδίων. Στη συνέχεια αναχώρηση  για τα Σπήλαια  Δυρού, όπου θα έχουμε προαιρετική επίσκεψη. Το Σπήλαια Βλυχάδα Δυρού είναι ένα από τα ωραιότερα σπήλαια και βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Λακωνικής Χερσονήσου, στον Όρμο του Δυρού. Κάτω από το λιτό τοπίο της Μάνης η φύση με ασύγκριτη τέχνη και υπομονή σμίλεψε ένα θαύμα πέρα από κάθε φαντασία, κατάλευκοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες, εντυπωσιακές κουρτίνες και αστραφτεροί κρύσταλλοι στολίζουν κάθε γωνιά του, δημιουργώντας ένα απαράμιλλο θέαμα που κόβει την ανάσα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΝΑΥΠΛΙΟ
Πρωινό και επίσκεψη στο Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς Βικτωρίας Γ. Καρέλια. Στη συνέχεια αναχώρηση για Ναύπλιο και μέσω Εθνικής οδού Καλαμάτας – Τρίπολης – Ναυπλίου άφιξη  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Εν συνεχεία θα κάνουμε ξενάγηση στην πόλη. Θα επισκεφθούμε την πλατεία Συντάγματος, την εκκλησία του Καποδίστρια, το Ρολόι, το Λιοντάρι των Βαυαρών και το Άγαλμα του Όθωνα. Τέλος θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στο Παλαμήδι, φρούριο στο Ναύπλιο το οποίο κατασκευάστηκε το 1687 από τους Βενετούς, ύστερα από την κατάληψη του λόφου στον οποίο βρίσκεται, μετά από σφοδρή μάχη με τους Οθωμανούς κατά τον Ενετοτουρκικό Πόλεμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και προαιρετικός γύρος της Ακροναυπλίας με το τρενάκι. Γνωστή και με την τουρκική ονομασία της, Ιτς Καλέ (=εσωτερικό κάστρο) η βραχώδης χερσόνησος της Ακροναυπλίας αποτελούσε την αρχαία Ακρόπολη του Ναυπλίου. Η Ακροναυπλία κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια. Το μεσημέρι γύρω στις 15:00 μ.μ. αναχώρηση εν μέσω Εθνικής οδού και τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.
 
 
 
 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
1 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ (MAINALON HOTEL)
2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ (GALAXY HOTEL)
1 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ (REX HOTEL)
ΠΡΩΙΝΟ 
ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ – ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ

 
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας ώστε εγκαίρως να κλειστούν τα ξενοδοχεία

Πληροφορίες :
Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης , Τσιμισκή 128 & τηλ: 2310 277431, 2310 277437

 

  η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων στην Καλαμάτα

 Nαύπλιο

 


 


 Καλαμάτα 

 Επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο Ενδυμασιών "Βικτωρία Γ. Καρέλια" 

 

 
 

 

Μεθώνη 

  

 

 

 

Πύλος 

  Καρδαμύλη

Φοινικούντα 

 
 

 
 
Γεύμα στην Φοινικούντα με θέα τη θάλασσα...
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 Σπήλαιο Διρού
 

 
 
 Γεύμα και χορός  στον Διρό 
 
  
 


 

Ναύπλιο 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
Powered by Softways S.A.