Ελληνικά Αγγλικά:Υπό κατασκευή

Θεσσαλονίκη, 16 Οκτωβρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την σύσταση Χορωδίας Νέων.
Για το σκοπό αυτό απευθύνει πρόσκληση προς υποψήφιους χορωδούς, ηλικίας από 13 έως 25 ετών.
Στην χορωδία μπορούν να συμμετέχουν άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και γειτονικών πόλεων, εφόσον δεν δημιουργείται πρόβλημα στις πρόβες & τις παραστάσεις λόγω απόστασης.
Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν από επιτροπή ειδικών με ακρόαση, η οποία θα περιλαμβάνει:
α)ένα υποχρεωτικό έργο (δίνεται η δυνατότητα επιλογής από τέσσερα προκαθορισμένα έργα, τα οποία θα βρείτε ως pdf στην ιστοσελίδα www.amth.gr):
1.      Τ’ αστέρι του βοριά
2.      Τηςαγάπηςαίματα
3.      Fly me to the moon
4.      Thesoundofsilence
β)ένα έργο ελεύθερης επιλογής τους  (τραγούδι ή κλασικό κομμάτι)
γ) σύντομες ακουστικές &ρυθμικές ασκήσεις.
Απαιτούνται: Βασικές γνώσεις θεωρίας της μουσικής (νότες, χρονικές αξίες, κλίμακες), δυνατότητα ανάγνωσης παρτιτούρας ή χορωδιακή εμπειρία.
 
 
Σκοπός της χορωδίας είναι η γνωριμία των νέων με το χορωδιακό ρεπερτόριο, η παραγωγή ποιοτικών μουσικών εκδηλώσεων και η συμμετοχή σε χορωδιακά φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Το ρεπερτόριο της θα περιλαμβάνει έντεχνα ελληνικά & ξένα τραγούδια, κινηματογραφικές μελωδίες, καθώς και έργα της κλασικής μουσικής.
Διευθυντής της Χορωδίας θα αναλάβει ο συνθέτης & μαέστρος Γεώργιος Ταπές, απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας του Φρειδερίκου Σοπέν στην Πολωνία (masterofartsincomposition&conducting).
Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα είναι διαθέσιμες στην γραμματεία του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπως επίσης και στην ιστοσελίδαwww.amth.gr.Η υποβολή και η κατάθεση των αιτήσεων ξεκινάει από τις 18 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 στη γραμματεία του Μουσείου ή μπορούν να αποσταλούν και ηλεκτρονικά στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: georgios_tapes@yahoo.gr.
Η ώρα της ακρόασης για τον κάθε υποψήφιο και η ονομαστική λίστα θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.
Για τυχόν διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτεμε το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του ΑΜΘστο τηλ. 2313 310 255, κ. Έφη Ιωαννίδου.

 
Powered by Softways S.A.